JADŁOSPIS na okres od 11 lutego do 22 lutego 2019r.

Data

Śniadanie

II śniadanie

Obiad I , II danie

Poniedziałek

11.02.

Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, ogórek kiszony, kawa z mlekiem,

Zawiera alergeny: mleko, masło, gluten, soja, jęczmień,

Jogurt,

Zawiera alergeny: pro. Poch. mleko

Kapuśniak ze słodkiej kapusty

z ziemniakami,

Naleśniki z parówką, serem żółtym i keczupem, Kompot Zawiera alergeny: gluten, seler, masło, ser, białko sojowe, jajka,

Wtorek

12.02.

Płatki kukurydziane na mleku, chałka z masłem,

Zawiera alergeny: gluten, mleko, masło,

Mandarynka ,

Zupa –krem pieczarkowy z makaronem,

Ryba łosoś, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, Kompot

Zawiera alergeny: seler, gluten, masło, śmietana, ryba,

Środa

13.02.

Pieczywo mieszane z masłem, szynka , sałata, pomidor , kawa Zawiera alergeny: masło, gluten, mleko, ziarna, białko sojowe , jęczmień,

„ Kubuś”,

Flipsy,

Żurek z jajkiem i kiełbasą , pieczywo,

Makaron z jabłkiem, Kompot Zawiera alergeny: masło, seler, jajka , gluten, białko sojowe,

Czwartek

14.02.

Bagietka z masłem i dżemem wiśniowym niskosłodzonym, mleko,

Zawiera alergeny: gluten, mleko, masło,

Jogurt,

Zawiera alergeny: pro. Poch. mleko

Rosół z makaronem,

Gulasz drobiowy z ziemniakami, sałatka z buraczków, kompot,

Zawiera alergeny: gluten seler, masło, śmietana,

Pro, poch.

Piątek

15.02.

Pieczywo mieszane z masłem i makrelą w pomidorach, kawa inka

Zawiera alergeny: gluten, mleko, masło, ziarna, jęczmień, ryba,

Banan,

Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki,

Pierogi ruskie, Kompot

Zawiera alergeny: gluten, masło, ser, seler, śmietana, jajka,

Poniedziałek

18.02.

Pieczywo mieszane, masło, szynka chłopska , pomidor, kawa, Zawiera alergeny: masło, gluten, mleko, ziarna ,soja, jęczmień,

Jabłko,

Zupa ziemniaczana z natką pietruszki,

Zapiekanka makaronowa z wędliną , warzywami , groszkiem i kukurydzą, sos pomidorowy z bazylią, kompot,

Zawiera alergeny: gluten, seler, masło, soja, śmietana,

Wtorek

19.02.

Zupa mleczna z makaronem, chałka z masłem i miodem, Zawiera alergeny: masło, gluten, mleko,

Jogurt,

Zawiera alergeny: pro. Poch. mleko

Zupa grysikowa na rosole,

Kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki, surówka z pora, Kompot

Zawiera alergeny: seler, gluten, masło, jajka, pro, poch.

Środa

20.02.

Pasta z wędliny, pomidor, bułka graham, kawa Inka,

Zawiera alergeny: masło, gluten, mleko, jęczmień, jajka, białko sojowe,

Sok jabłkowy,

Fasolowa z kiełbasa podwawelską, pieczywo,

Kopytka z masłem, marchewka z brzoskwinią, Kompot

Zawiera alergeny: seler, gluten, masło, soja, jajka,

Czwartek

21.02.

Pieczywo mieszane, szynka, sałata, pomidor, kawa Inka,

Zawiera alergeny: gluten, mleko, masło, białko sojowe, jęczmień, ziarna

Budyń,

Zawiera alergeny: mleko

Zupa – krem marchewkowo- paprykowy z ptysiami,

Pulpety wieprzowo- drobiowe w sosie pieczarkowym, ziemniaki, ogórek w słupki, Kompot

Zawiera alergeny: gluten, masło, śmietana, jajka,

Piątek

22.02.

Sztangiel z masłem ,ser żółty , jajko, pomidor, kakao,

Zawiera alergeny: masło, gluten, mleko, ser, jajko,

Pomarańcza,

Zupa rybna z ziemniakami,

Ryż z musem truskawkowym, Kompot Zawiera alergeny: mąka pszenna, seler, masło, soja, ryba, pro, poch.

Zastrzega się możliwości zmian w jadłospisie.                         Intendent Anna B.