Jadłospis   15.10 .2018 - 26.10.2018                                                                                                                                  

Data

         Śniadanie

II śniadanie

     Obiad I   , II danie

Poniedziałek

15.10.

Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, pomidor,  kawa z mlekiem,      

Zawiera alergeny: mleko, masło, gluten, soja, jęczmień,

Jogurt,

Zawiera alergeny: pro. Poch. mleko

Zupa kalafiorowa z ziemniakami i natką pietruszki,

Kolorowy makaron z mięsem i sosem Neapolitańskim z posypką serową,  Kompot                

Zawiera alergeny: gluten,, seler, śmietana, masło, ser,

Wtorek

16.10.

Ryż na mleku, pieczywo mieszane z masłem i dżemem,

Zawiera alergeny: gluten, mleko, masło, ziarna,

Śliwka,

Zupa krupnik z natką pietruszki,

Pulpety rybne w sosie porowym , ziemniaki ,

pomidor z cebulką,    Kompot                              

Zawiera alergeny: seler, gluten, masło, śmietana, jęczmień,

Środa

17.10.

Bułka graham z masłem, szynka , sałata, pomidor , jajko, kawa Inka Zawiera alergeny: masło, gluten, mleko, ziarna, białko sojowe , jęczmień, jajka,

„ Kubuś”

Zupa ogórkowa z ziemniakami,

Gulasz drobiowy z kaszą gryczaną, surówka z czerwonych buraczków,          Kompot  

Zawiera alergeny: masło, mąka pszenna, seler, śmietana, gryka,

Czwartek

18.10.

Bagietka  z masłem, szynka drobiowa, ogórek świeży , kawa ,

Zawiera alergeny: gluten, mleko, masło, białko sojowe, jęczmień,

Jabłko,

Zupa pomidorowa „ Królewska „ z makaronem,

Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot,  

Zawiera alergeny: gluten seler, masło, jajka,

Piątek

19.10.

Pieczywo mieszane z masłem, tuńczyk w oleju roślinnym, kawa,

Zawiera alergeny: gluten, mleko, masło, jęczmień, ryba,

Winogron,

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą z gałką ziemniaków,

Ryż z sosem truskawkowym,  Kompot

Zawiera alergeny: gluten, masło, jajka, seler, pro. poch. białko sojowe, śmietana,

Poniedziałek

22.10.

Pasztet pieczony drobiowo – wieprzowo- wołowy 86%, pieczywo mieszane, masło,  pomidor, kawa,   Zawiera alergeny: masło, gluten, mleko, ziarna, białko sojowe , jęczmień,

Jogurt,

Zawiera alergeny: pro. Poch. mleko

Zupa bogracz z mięsem, pieczywo ,

Makaron z serem na słono ,     kompot,        

Zawiera alergeny: mąka pszenna, seler, śmietana, ser biały, masło,

Wtorek

23.10.

Płatki jaglane na mleku , rodzynka, chałka z masłem,

Zawiera alergeny: gluten, mleko, masło jagły,

Banan,

Zupa grochowa z kiełbasą, pieczywo,

Kluski śląskie z masłem, marchewka z brzoskwinią,   Kompot                        

Zawiera alergeny: seler, gluten, masło, jajka, białko sojowe, groch,

Środa

24.10.

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli wędzonej, kawa Inka,  

Zawiera alergeny: masło, gluten, mleko, ryba , jęczmień,

Sok , chrupki Flipsy,

Zupa ziemniaczana z koperkiem,

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, surówka z kiszonej kapusty, Kompot                              

Zawiera alergeny: seler, gluten, masło, śmietana, jęczmień,

Czwartek

25.10.

                           

Sztangiel z masłem, szynka drobiowa, pomidor, kawa z mlekiem,

Zawiera alergeny: gluten, mleko, masło, białko sojowe, jęczmień,  

Gruszka,

Zupa krem z dyni z ptysiami,

Kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki, mizeria na jogurcie greckim,   Kompot

Zawiera alergeny: gluten, masło, śmietana, jaja, pro. poch.

Piątek

26.10.

Bułka graham z serkiem „ Łaciatym”   pomidor, kawa Inka,  

Zawiera alergeny: masło, gluten, mleko, ser, jęczmień,

Jogurt,

Zawiera alergeny: pro. Poch. mleko

Zupa rybna z ziemniakami,

Naleśniki z marmoladą wieloowocową   niskosłodzoną,   Kompot

Zawiera alergeny: gluten, mleko, jaja, seler, ryba,

             Zastrzega się możliwości zmian w jadłospisie.