JADŁOSPIS na okres od 29 lipca do 31 lipca 2019r.

 

Data

Śniadanie

II śniadanie

Obiad I , II danie

Poniedziałek

29.07.

Pieczywo mieszane z masłem, szynka chłopska, pomidor, kakao,

Zawiera alergeny: mleko i pro, poch. gluten i ziarna , białko sojowe,

Jabłko

Zupa koperkowa z ziemniakami,

Risotto z mięsem mielonym i sosem pomidorowym,

Kompot wiśniowy,

Zawiera alergeny: mleko i pro, poch. gluten i ziarna, seler,  

Wtorek

30.07.

Płatki kukurydziane na mleku, chałka z masłem i dżemem,

Zawiera alergeny: mleko i pro, poch. gluten i ziarna, 

 Arbuz

Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki,

Eskalopki, ziemniaki, mizeria na jogurcie,

Kompot agrestowy,

Zawiera alergeny: mleko i pro, poch. gluten i ziarna, ser seler,  

Środa

31.07.

Pieczywo z masłem, pomidor,

parówka z szynki (93%), musztarda, kawa Inka,

Zawiera alergeny: mleko i pro, poch. gluten i ziarna, gorczyca, soja,

Sok "Kubuś"

Ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki,

Makaron z musem jabłkowym,

Kompot agrestowy,

Zawiera alergeny: mleko i pro, poch. gluten i ziarna, seler,  

  

 

 

   

 

   

 

   

 

   

 

   

 

 

 

 

 

 

 

Zastrzega się możliwości zmian w jadłospisie.                         Intendent Anna B.